Image

محصولات

Image

تک کاره c1

Image

دو کاره c2

Image

چهار کاره c3

Image

رست وال c4

Image

هشت کاره کلینیکی c5

Image

دوازده کاره کلینیکی c6

Image

, هشت کاره صنعتی c7

Image

دوازده کاره صنعتی c8

Image
Image

درمان عدم تمرکز با 7 راهکار شگفت‌انگیز

درمان عدم تمرکز با 7 راهکار شگفت‌انگیز

برای شما هم پیش آمده که تنها به دلیل بی‌دقتی حرف مهمی را نشنیده باشید و یا چیز واضحی را ندیده باشید؟ شاید درمان عدم تمرکز کلید مشکل شما باشد. بدون شک گاهی در انجام فعالیتی کاملاً گیج شده­ اید و تمرکزحواس خود را از دست داده اید! اگر بدانید این مشکل همگانی، به راحتی قابل درمان است؛ آیا حاضر هستید به اندازه‌ی مطالعه اجمالی این مطلب برای کنترل ذهن خود زمان بگذارید؟

در این مطلب راهکارهایی برای درمان عدم تمرکز بیان می‌شود اما در مقاله عدم تمرکز، به دلایل آن به طورکامل پرداخته شده است. لذا در صورتی که می خواهید از دلایل این اختلال آگاه شوید، پیشنهاد می شود آن مقاله را نیز مطالعه فرمائید.

روش پیشنهادی ما در مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر برای درمان اختلال عدم تمرکز استفاده از دستگاه لورتا نوروفیدبک است، که جدیدترین و پیشرفته ترین دستگاه حال حاضر برای درمان اختلالات مغزی می باشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص این روش، می توانید پس از مطالعه این مقاله از مشاوره رایگان تلفنی متخصصین ما نیز استفاده کنید.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

    1. درمان عدم تمرکز با تغذیه سالم
    2. خواب کافی و درمان عدم تمرکز
    3. تأثیر کنترل استرس بر درمان عدم تمرکز
    4. درمان عدم تمرکز با ورزش
    5. مراجعه به پزشک برای درمان عدم تمرکز
    6. درمان‌های رفتاری برای افزایش دقت
    7. چند بازی و تمرین برای درمان عدم تمرکز
    8. نتیجه گیری

1. درمان عدم تمرکز با تغذیه سالم

بهتر است بدانید که خیلی از مشکلات روحی و جسمی ما با یک رژیم غذایی سالم به ­طور کامل قابل درمان است. گاهی این موضوع در مورد درمان عدم تمرکز هم صدق می‌کند.
کنترل مصرف قند

مغز انرژی بسیار زیادی مصرف می‌کند؛ در نتیجه سوخت زیادی هم نیاز دارد و این سوخت، قند است. اما همین مواد قندی که نیاز اساسی مغز برای تمرکز هستند؛ می‌توانند باعث عدم تمرکز ما باشند.

مصرف بیش از اندازه مواد قندی آسیب جدی به مغز وارد می‌کند و باعث کاهش عملکرد آن می‌شود. همچنین باعث کاهش سطح هوشیاری، ضعیف شدن حافظه و حواس پرتی ما خواهد شد. بنابراین کنترل مصرف قند یکی از راه‌های درمان عدم تمرکز به شمار می‌رود.
مصرف مواد غذایی به مقدار کافی در طول روز

گاهی تنها استفاده از مواد غذایی کامل و به اندازه، برای درمان عدم تمرکز کافی است. بدن و مغز ما انرژی مورد نیازخود را از غذایی که در طول روز استفاده می‌کنیم، می‌گیرد. اهمیت میان وعده‌ها را نیز جدی بگیرید و سعی کنید به میزان مناسب، چربی‌های سالم و پروتئین را در وعده‌های غذایی خود بگنجانید.
استفاده از مکمل‌های غذایی

بدن بسیاری از ما دچار کمبود‌ مواد معدنی و ویتامین­ها است که مکمل‌های غذایی می‌توانند این کمبود‌ها را جبران کنند. گاهی نیز موادی برای تمرکز حواس بیشتر مفید هستند. این مکمل‌ها می‌توانند قرص، شربت یا حتی گیاهان دارویی مفید باشند که البته هر کدام از مکمل‌ها را باید با احتیاط و در صورتی استفاده کرد که مطمئن باشید بدنتان به آنها نیاز دارد. موارد زیر به درمان عدم تمرکز کمک خواهند کرد:

    گیاهان ادابتوژن
    امگا 3
    ویتامین‌های گروه B

محرک­ها

درمان عدم تمرکز با استفاده از محرک ها

محرک‌ها با افزایش دوپامین و تحریک سیستم عصبی باعث تمرکز بیشتر می‌شوند. در صورتی که قصد دارید برای درمان عدم تمرکز حواس خود از محرک‌ها استفاده کنید؛ حتماً با یک پزشک مشورت کنید. ( ما در مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر استفاده از این محرک ها را توصیه نمی کنیم. بدلیل اینکه این محرک ها باعث درمان عدم تمرکز نمی شوند و تنها این اختلال را کنترل می کنند. این محرک ها می توانند دارای عوارض جانبی متعددی باشند و اگر فرد دچار اختلال بصورت طولانی مدت از آن استفاده کند، باعث می شود که پس از مدتی دیگر دوزهای قبلی دارو بر او اثر نکنند و مجبور شود که دوز بیشتری از آن را استفاده کند. برای دریافت مشاوره رایگان کلیک کنید ).

برخی از این محرک‌ها عبارت‌انداز:

    ادرال (Adderall)
    ریتالین (Ritalin)
    ویوانز (Vyvanse)

غذاها و نوشیدنی‌ها مفید در درمان عدم تمرکز

برخی از مواد غذایی هستند که مصرفشان تأثیر قابل توجهی بر تمرکز دارد.

    کافئین
    مواد قندی به اندازه کافی
    صبحانه کامل
    ماهی
    خشکبار
    شکلات
    مویز
    بلوبری

2. خواب کافی و درمان عدم تمرکز

استراحت و خواب کافی به قدری مهم است که می‌تواند برتمام فعالیت‌های ما اثر بگذارد و حتی درمان عدم تمرکز باشد. اگر می‌خواهید در طول روز و برای انجام فعالیت‌هایتان انرژی و تمرکز کافی داشته باشید این مورد را دست کم نگیرید. البته در نظر داشته باشید که گاهی خواب‌آلود بودن و حس کسالت بیش از حد، ممکن است نشانه‌ی بیماری باشد. در صورتی که حس می‌کنید مشکلات خوابتان بیشتر از حالت عادی است، بهتر است آن را جدی بگیرید.
3. تأثیر کنترل استرس بر درمان عدم تمرکز
تأثیر کنترل استرس بر درمان عدم تمرکز
تأثیر کنترل استرس بر درمان عدم تمرکز

اگر بدانید نگرانی و استرس چه آسیب‌های جدی بر جسم و روح فرد دارد؛ نگاه دیگری به این موضوع خواهید داشت. برای درک اهمیت این موضوع بهتر است یکی از بلاهایی که استرس بر مغز می‌گذارد، را برای مثال بیان کنیم:

هیپوکامپ (Hippocampus) یا مرکز یادگیری مغز در اثر استرس کوچک خواهد شد. به این صورت که کورتیزول بر سلول‌های عصبی یا همان نورون‌ها اثر گذاشته و در نهایت باعث آسیب جدی به هیپوکامپ می‌شود. بنابراین کنترل استرس و اضطراب نقش مؤثری در درمان عدم تمرکز دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله “ اختلال نقص توجه ” را مطالعه فرمائید.
4. درمان عدم تمرکز با ورزش

ورزش و فعالیت بدنی فواید بسیاری بر سلامت جسم و روح فرد می‌گذارد. همچنین برای نوروژنز در مغز هم مفید است و باعث تولید سلول‌های جدید مغز می‌شود. ورزش یکی از روش­های درمان عدم تمرکز محسوب می­شود. به پیشنهاد پزشکان و روانشناسان حتماً و در هر صورتی ورزش را در برنامه روزانه خود بگنجانید. حتی اگر در حد یک پیاده‌ روی ساده باشد؛ چراکه  تمرکز حواس را به­طور محسوس بهبود خواهد داد.
5. مراجعه به پزشک برای درمان عدم تمرکز

 

گاهی مشکل عدم تمرکز به قدری جدی است که نیاز است از یک پزشک متخصص مشاوره گرفته شود. مشکلات هورمونی، حساسیت‌های غذایی، ADHD به معنی بیماری اختلال نقص توجه که آن را به اسم بیش‌‌فعالی می‌شناسیم و یا خیلی از بیماری‌های دیگر می‌توانند دلیل حواس پرتی باشند.

اختلال عدم تمرکز یا مغز مه آلود نیز از جمله مشکلات مغزی است که در نهایت منجر به از بین رفتن تمرکز حواس خواهد ‌شد. گاهی این اختلال نیز با راهکارهایی که در این مقاله برای درمان عدم تمرکز گفته شده؛ قابل برطرف شدن است اما بعضی اوقات نیاز است به پزشک مراجعه شود.
درمان عدم تمرکز با استفاده از لورتا نوروفیدبک

درمان عدم تمرکز با استفاده از لورتا نوروفیدبک

گاهی پزشک برای درمان عدم تمرکز از روش درمانی نوروفیدبک استفاده می‌کند. نوروفیدبک در واقع دستگاهی است که به مغز کمک می‌کند تا عملکردبهتری داشته باشد و کنترل امواج را یاد بگیرد. البته دستگاه های ابتدایی نوروفیدبک قدرت کافی برای ایجاد این تغییرات را نداشتند. اما با آمدن دستگاه لورتا نوروفیدبک و پیشرفت در این زمینه، این اختلال به خوبی و در زمانی کوتاه قابل درمان شده است. با استفاده از این دستگاه مغز هوشیارتر شده و عملکردش افزایش میابد. این روش دارای هیچگونه عوارض جانبی نمی باشد و بدلیل طول درمان کوتاه و استفاده نکردن از دارو و قرص در این روش، بسیار روش محبوبی برای درمان عدم تمرکز و سایر اختلالات مغزی می باشد. برای اطلاع بیشتر از روش این دستگاه می توانید مقالات مرتبط آن را بخوانید.
6. درمان‌های رفتاری برای افزایش دقت

بعضی عادت‌ها و رفتار‌ها هستند که باعث حواس پرتی می‌شوند. اصلاح این رفتارها‌ نیز از جمله راه­های درمان عدم تمرکز خواهند بود.

    در زمانی که آرامش ذهنی دارید مسائل را حل کنید: گاهی لازم است چند دقیقه و حتی چند ساعتی به ذهن استراحت دهید تا مواردی که باعث درگیری ذهن و حواس پرتی شده‌اند؛ از شما دور شوند.
    بعضی از تکنیک‌های یوگا را یاد بگیرید: یوگا ورزشی است که مستقیم بر ذهن اثر می‌گذارد و بعضی تکنیک‌های آن در هر جایی قابل اجراست. قبل از هر کاری که نیاز به تمرکز دارد چند دقیقه یوگا کار کنید. ورزش یوگا یکی از بهترین شیوه­های درمان عدم تمرکز است.
    حواس پرتی را دور کنید: مسائلی که می‌تواند موجب بی دقتی  شما شود را از خود دور کنید. به طور مثال تلوزیون را خاموش کنید، تلفن همراه را کنار بگذارید، از اطرافیانتان بخواهید شما را صدا نزنند و یا سکوت را در اطراف خود برقرار کنید.
    برنامه ریزی کنید : مسائل بزرگ را به مسئله‌های کوچک‌تر تقسیم کنید و سعی کنید چند کار را همزمان انجام ندهید. اولویت­ بندی در کارها و اینکه اهداف اصلی را مشخص کنید هم برای درمان عدم تمرکز می‌تواند بسیار مفید باشد.

7. چند بازی و تمرین برای درمان عدم تمرکز

ذهن هم مانند بدن نیاز به ورزش دارد و یک سری تمرین‌ها می‌توانند ورزش ذهن ما و درمان عدم تمرکز باشند. امروزه برنامه‌ها و نرم‌افزارهای زیادی بدین منظور طراحی شده‌اند که علاوه بر تمرینات زیر استفاده از آن ها هم توصیه می‌شود.

تمام تمرین‌هایی که در ادامه آمده‌اند؛ برای کودکان و نوجوانان نیز قابل استفاده هستند. با این بازی‌های ساده، علاوه­بر سرگرم کردن کودکان به درمان عدم تمرکز و بی دقتی آنها نیز کمک خواهید کرد.

استفاده از بازی برای درمان عدم تمرکز
تمرین سکه و ظرف آب

ظرف بزرگی را از آب پرکنید سپس لیوان کوچکی را درون ظرف آب قرار دهید. حالا سعی کنید یک سکه را به داخل لیوان بیندازید. بی­شک این عمل موقعی میسر خواهد شد که بتوانید فاصله و زاویه شکست نور با لبه‌ی لیوان درون آب را تشخیص دهید.
تمرین کشیدن خط صاف

این تمرین شاید خیلی ساده و پیش‌ پا افتاده به نظر بیاید اما توسط روانشناسان پیشنهاد شده‌ است. هر چند وقت یکبار پشت میز کارتان یا در حین انجام فعالیت‌های روزانه این تمرین را انجام دهید. کافی است با یک مداد یا خودکار و بدون خط کش، سعی کنید روی کاغذ سفیدی خطوط ممتد و افقی رسم کنید. این کار را مداوم و به صورت روزانه انجام دهید تا در نهایت بتوانید خطوط صاف و هم­اندازه رسم کنید.

تمرین­های این چنینی نه­ تنها وقت زیادی نمی‌گیرند بلکه در بین هیاهوی زندگی می‌توانند به خالی کردن استرس‌های ذهنی کمک کنند. همچنین این بازی­ها به­طور کاملاً کاربردی در درمان عدم تمرکز تأثیر مثبت دارند.
خط خطی کردن کاغذ

تمرین خط خطی کردن هم مانند تمرین قبل، به آرامش ذهن کمک خواهد کرد و البته هدف آن افزایش سرعت در تمرکز است.

مانند تمرین قبل به یک برگه کاغذ سفید و یک قلم نیاز است. بعد از آماده کردن این دو مورد، شروع به خط خطی کردن کل کاغذ بکنید. سپس زمانی را که طول می‌کشد کل کاغذ از خط‌های نا‌منظم شما پر شود را ثبت کنید. این کار را هم مانند تمرین قبلی مداوم تکرار کنید و در نظر داشته ‌باشید که هر بار باید زمان کوتاه­­تری برای تمرین صرف شود.
تمرین امتداد نقطه

یک برگه کاغذ و یک خودکار آماده کنید. دایره‌ی متقارن و بزرگی روی برگه بکشید و مرکز آن را بزرگ و واضح با یک رنگ دیگر، مشخص کنید.

به فاصله‌ی چند متری دیوار بایستید و سعی کنید با انگشت سبابه آن نقطه مرکزی را نشان دهید. سپس چشمان خود را ببنید و به سمت مرکز دایره دست خود را پیش ببرید. این کار را آنقدر تکرار کنید تا زمانی که بتوانید انگشت سبابه خود را دقیقاً روی مرکز قرار دهید.
شمارش معکوس

یک عدد را در نظر بگیرید و سپس به­طور مثال سه تا سه تا، به حالت کاهشی و نزولی بشمارید تا به یک برسید.
بازی یک کیف دارم

بازی یک کیف دارم یک بازی جذاب و قدیمی است که به صورت گروهی انجام می‌شود. در این بازی نفر اول یک وسیله انتخاب می‌کند و بعد از گفتن ” یه کیف دارم که توش..” نام آن وسیله را می‌گوید. نفر بعد همین متن را به اضافه وسیله جدید که خود انتخاب می‌کند؛ می‌گوید. این روند ادامه پیدا می‌کند تا تعداد وسایل به حدی زیاد شود که در حافظه نماند.

این سبک بازی‌ها و بسیاری از بازی‌های دیگر مانند دارت، هوپ، برج هیجان و یا مکعب روبیک تأثیر زیادی بر درمان عدم تمرکز دارند. هرچند شاید این تمارین به ظاهر ساده بیایند اما کاربرد زیادی بر بهبود تمرکزحواس خواهند داشت. از آنجا که وقت زیادی نیز از شما نمی‌گیرند حتماً در کنار دیگر موارد ذکر شده؛ این تمرین‌ها را هم انجام دهید.
8. نتیجه گیری

درمان عدم تمرکز و حواس پرتی می‌تواند بسیار ساده باشد اما نتایج فوق‌العاده‌ای به همراه خواهد داشت. بسیاری از روش‌هایی که در این مطلب گفته شد، آسان هستند و حتی تمرین‌ها هم زمان چندانی از شما نمی‌گرفتند. با این وجود تأثیرگذارخواهند بود. در این مقاله 7 راه درمانی مشکلات تمرکز حواس به­طور کامل مطرح شد، که بعد از مطالعه آن حواس پرتی شما به سادگی رفع می‌شود.